Saml affald ind og tjen penge til din forening

Køge Kommune deltager igen i år i Ren Natur, hvor foreninger kan samle affald ind og tjene penge til klubkassen. Der er nu åbent for tilmelding for foreninger.

03.03.21
Ren Natur samler skrald

Foto: Ren Natur

Foråret er endelig over os. Og selvom corona gør det svært at være sammen, byder foråret på flere muligheder for samvær med afstand. Blandt andet affaldsindsamling med Ren Natur. 

Køge Kommune har igen i år valgt at være en del af Ren Natur, som er et koncept under ledelse af Hold Danmark Rent. Her arbejder kommuner, frivillige og sponsorer sammen i en bestræbelse på at skabe et endnu renere Danmark uden affald i naturen. 

Formålet er at skabe bevidstgørelse om henkastet affald, styrke sammenholdet lokalt og skabe glæde ved naturen. De tilmeldte foreninger bruger en formiddag eller en eftermiddag på at samle affald op og tjener et sponsorat på 3000 kroner til klubben.

Køge Kommune deltog også sidste år i projektet Ren Natur. Her blev der i alt samlet 197 sække affald af de 361 frivillige, som var i aktion. 

Sådan melder du din forening til

Foreninger melder sig til gennem Ren Naturs hjemmeside, og alle typer af foreninger er velkomne. I år kan man vælge mellem 18 indsamlingsruter fordelt rundt omkring i Køge Kommune.

Til indsamlingsopgaven modtager man som forening alt det udstyr, man skal bruge til at samle affald op med: Sikkerhedsveste, handsker, skraldeposer, snappere osv. Køge Kommune afhenter efterfølgende det affald, der er samlet ind. 
Hvis du er interesseret i at vide mere om Ren Natur og gerne vil melde din forening til, så gå ind på hjemmesiden: Ren Natur - Tilmeldte Kommuner

Ren Natur sikrer sig naturligvis, at de til enhver tid gældende forholdsregler i forbindelse med COVID-19 overholdes. 

Kontakt Lina Ventzel Pedersen
Opdateret af Lina Ventzel Pedersen 03.03.21