Sammen om skod-problem

I efteråret 2018 har ETK i Køge Kommune intensiveret udbredelsen af lommeaskebægre fra deres kampagne ”Køge – en ren fornøjelse”. Udover Køge Miniby og Visit Køge er Teaterbygningen og Køge Byvenner nu også med til at uddele lommeaskebægre.

20.12.18

De populære lommeaskebægre fra ETK’s kampagne ”Køge – en ren fornøjelse”, der skal være med til at forhindre, at cigaretskod ender på gaden, kan nu fås flere steder i byen.

”Byvenner” der går på Køge Torv onsdag og lørdag for at hjælpe fx ældre mennesker, turister og andre er glade for at kunne tilbyde de rygende et lommeaskebæger, og de oplever meget positiv feedback, når de deler dem ud på gaden.

”Hvis jeg ser en, der står og ryger, så går jeg stille og roligt hen og tilbyder et lommeaskebæger, og det bliver generelt taget rigtig godt imod af folk. De fleste vil gerne være med til at holde byen ren og synes det er en god idé. Jeg møder også nogle, der fortæller, at de stadigvæk har deres lommeaskebæger fra sidst, vi mødtes”, siger John Arklint fra Byvenner.

På Teaterbygningen er lommeaskebægrene også blevet meget populære blandt de rygende gæster, fortæller Margit Kjellquist, der er administrativ medarbejder på Teaterbygningen.

Også de unge fra Køge Gymnasium og Campus Køge har været gode til at kontakte ETK for at få lommeaskebægre (og skraldespande) til festlige lejligheder.

ETK i Køge Kommune håber, at det gode samarbejde vil fortsætte i det nye år, og at endnu flere vil få øjnene op for lommeaskebægrene, så de mange skod ikke ender på gaden.