God dialog om affald i Bjæverskov

En medarbejder fra ETK i Køge Kommune og ejeren af Center Pizza i Bjæverskov er gået sammen om at bekæmpe henkastet affald på vejen i Bjæverskov med stor succes.

20.12.18

Når Pia Toborg fra ETK i Køge Kommune har været ude på hendes daglige rute ad Læskovvej mellem  Bjæverskov Centret og Skovboskolen, har hun oplevet store mængder af brugt madpapir fra Center Pizza, som er blevet smidt af nogle af de mange elever fra skolen, som kommer og køber mad i grillen i deres frikvarter. Derfor gik Pia Toborg en dag ind til ejeren af Center Pizza Erhan Atas og spurgte ham, om de sammen kunne gøre noget ved problemet. Erhan Atas var ked af at høre, at hans emballage blev smidt på stierne.

”Det vil være bedre, hvis ressourcerne ikke skal bruges på at samle affald på vejen og i stedet kan bruges på andre ting til at gøre byen pæn”, siger Erhan Atas.

Derfor er Erhan Atas begyndt at levere maden op til skolen, og så siger han til de elever, der stadig kommer og køber mad i frikvartererne, at de skal huske at smide affaldet i skraldespanden. Erhan Atas har i forvejen en god dialog med de unge, når de kommer og køber mad hos ham, og de har taget budskabet om at bruge skraldespandene til sig.

”Nu er der næsten ikke noget madpapir på vejen mere”, fortæller Pia Toborg fra ETK og glæder sig over, at problemet er blevet løst med samarbejde og god dialog.”