Stjernerne vender tilbage

Rundt om i Køge Kommune vil man igen i år kunne se julekunst lyse op. På Køge Torv vender de smukke stjerner tilbage designet af Vibeke Frost i 2015 og symboliserer på fin vis, at bæredygtighed og genbrug er en del af tidens ånd.

27.11.18

Stjernerne

Fra venstre Paul Christensen (V) medlem af Teknik- og Ejendomsudvalget, kunstner Vibeke Frost og udvalgsformand for Teknik- og Ejendomsudvalget Erik Swiatek (S).
Foto: ETK

Julekunsten er et projekt, der har kørt siden 2014, hvor ETK sammen med Produktionshøjskolen og en lokal kunstner har stået for at skabe et kunstværk til Køge Torv, som året efter placeres et nyt sted i kommunen. Igennem årene er det blevet til mange fine kunstværker.

”Himmelgrisen” som Peter Aalbæk designede til Køge Torv i 2016 kommer i år til at stå ved Borup Kulturhus, og ”Tanker på Træk” designet af sangeren Kim Schwartz vil lyse op ved Ølby Ældrecenter. Begge kunstværker vil stå klar inden den 1. december.

Formand for Teknik- og Ejendomsudvalget Erik Swiatek er glad for, at julekunsten stadig består: ”Det skaber en stemning med julekunst rundt omkring i Køge Kommune, og det glæder mig at se, at julekunsten kan hives frem igen og skabe glæde på ny”, udtaler Erik Swiatek.

Produktionshøjskolen har igen i år været med i samarbejdet om julekunsten for ETK, og i år har de stået for at istandsætte alle tre kunstværker og dekorere dem. 

Kunstneren Vibeke Frost glæder sig over, at stjernerne vender tilbage til Køge Torv, og det bringer gode minder frem fra 2015, hvor hun arbejdede sammen med Produktionshøjskolen om julekunsten. 

”Jeg skulle designe kunstværket, og Produktionshøjskolen skulle udføre det, og vi blev alle så overraskede over, hvor fint resultatet blev. Et er at designe kunstværket, men at udføre det, så det også bliver flot, er en kunst i sig selv. De virkelige stjerner er i virkeligheden eleverne fra Produktionshøjskolen både dem, der var med i 2015, og dem der nu har sat dem i stand til i år. Stjernerne er på den måde også et symbol på samarbejde”, udtaler Vibeke Frost.

Julekunstværkerne vil kunne opleves frem til starten af januar.