DM i skills

Vores anlægsgartner-elev Alexander Herluf Hansen på 21 år er blevet udtaget til DM i Skills, som løber af stablen den 4.-6. april 2019.

30.10.18
Alexander - ETK's anlægsgartnerelev

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervs-uddannelserne. Omkring 300 unge er med som deltagere, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive landets bedste.

Uddannelsen til anlægsgartner, som Alexander er i gang med, tager ca. 4,5 år. Noget af tiden er Alexander elev hos os i ETK og resten af tiden går han på et hovedforløb på Vilvorde, Tekniske Skole i Roskilde. Og det er netop på skolen, at hans klasselærer havde udtaget ham til en optagelsesprøve til DM i Skills, som han gik videre fra.

Til optagelsesprøven skulle Alexander bl.a. lave belægning, bygge en støttemur og sætte chaussesten, og han havde ca. en time til hver opgave. Udover at blive vurderet på det faglige blev eleverne også vurderet på, hvordan de mentalt klarede at arbejde på tid. Før DM i Skills løber af stablen skal Alexander øve sig sammen med sin lærer på det, som han gerne vil udføre til Danmarksmesterskabet. Alle deltagere har de samme elementer at gøre godt med, men skal selve finde ud af, hvad de vil udføre.

Kontakt Petter Møller
Opdateret af Køge Kommune 02.01.19