Køge Kommune har taget imod de første ukrainske flygtninge

Ni ukrainske flygtninge er flyttet ind på Køge Vandrerhjem, og Køges administrative task force på området er dermed i fuld gang med at sørge for modtagelsen i byen

11.03.22

Fem børn og fire voksne ukrainske flygtninge er nu indkvarteret på Køge Vandrerhjem, som er det første husly for dem i Køge. Kommunen har oprettet en administrativ task force til at forberede modtagelsen og sikre, at der hurtigst muligt kan oprettes en god hverdag for både børn og voksne. - Vi gør alt, hvad vi overhovedet kan for at sikre den bedste modtagelse. Vi har sammensat en task force, der skal sørge for, at vi kommer hele vejen rundt når det gælder alt det, der skal være på plads, for at etablere en ny hverdag for de flygtninge, der kommer til Køge Kommune, siger Mette Wigand Bode, formand for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget, som er det politisk ansvarlige udvalg. 

Den administrative task force dækker blandt andet modtagelse og boliger, indskrivning til sprogskole, indskrivning af børn i institutioner og skoler samt øvrig trivsel og aktiviteter. 


Mange borgere har tilbudt deres hjælp

Ud over en række praktiske foranstaltninger, bliver der også arbejdet på koordinering af henvendelser og hjælp fra frivillige. 70 Køge-borgere har allerede henvendt sig med spørgsmål og tilbud om hjælp blandt andet i form af bolig, jobs og tøj. Dertil kommer en række frivillige organisationer.- Det er rørende at opleve fællesskabet slutte op om dem, som har brug for hjælp. Lige nu er vi godt i vej med midlertidig indkvartering på vandrerhjemmet, og vi er ved at klargøre mere langsigtede midlertidige boliger, men vi ved, at der står mange klar til at hjælpe, når og hvis det bliver nødvendigt, siger Mette Wigand Bode. 

Køge Vandrerhjem rummer 116 sengepladser fordelt på 35 værelser. Der arbejdes på at sætte flere midlertidige boliger i stand, der også tidligere har været brugt til at huse flygtninge. Hvis man som Køge-borger ønsker at tilbyde sin hjælp, eller hvis man har spørgsmål, så bedes man henvende sig via denne mail:.

Det gælder også for borgere, der på eget initiativ har ukrainske flygtninge boende. 


Derudover indbyder Center for Dansk og Integration frivillige organisationer og borgere til et møde for at koordinere hjælpeindsatserne den 23. marts kl. 18-20 i Ølbycenter 53, 4600 Køge.


Pressekontakt

Formand for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget, Mette Wigand Bode, telefon 40181142


Opdateret af Køge Kommune 11.03.22