Køgespejderne får pris for at være attraktive

09.12.21

Laura Østerlund og Linus Hansen har modtaget prisen for ”Årets Ungdomsforening” på vegne af Køgespejderne. Overrækkelsen fandt sted på delegeretmødet (generalforsamling) hos Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).
 

-Vi er bare SÅ begejstrede over, at DUF mener, at det arbejde de mange frivillige gør hos Køgespejderne, er en prisværdig, siger Peter Erkmann, der er gruppeleder i Køgespejderne.

I vurderingen af de indstillede foreninger/projekter, har DUF lagt vægt på:

  •  Nytænkning
  • Samarbejde, fx lokalsamfundet, andre lokalforeninger, skole, institutioner
  • Frivillighed – hvordan anerkender I værdien af frivillige og skaber mulighed for udvikling af jeres frivillige
  • God Corona! Hvad har I gjort og tænkt som kan inspirere andre foreninger til at komme godt i gang og godt videre efter pandemien. 

Sådan har Køgespejderne gjort:

  • Foreningen har gennem nye samarbejder evnet at inddrage helt nye grupper af udsatte børn og unge i foreningsarbejdet. Det er fx sket gennem frivillige støttepersoner, der støtter børn med specielle behov, samt ved at række ud til fx Mødrehjælpen og Børns voksenvenner, for at tilbyde de børn og unge, som de har i deres foreninger, at de kan deltage gratis i Køgespejdernes aktiviteter.
  • Foreningen tænkte også nyt under Coronakrisen, hvor de investerede i etpersoners telte og etpersoners kogegrej, så de unge kunne gennemføre flere arrangementer sikkert, når man ikke måtte ligge flere sammen i teltene.
  • For bedre at kunne tiltrække og fastholde frivillige, har spejdergruppen udvidet leder-begrebet, så man nu også har fået tilknyttet de forældre og andre frivillige, der måske ikke vil være fuldtids frivillige, men som enten gerne vil deltage af og til (ad hoc) – eller gerne vil deltage fast men ikke ønsker at deltage i planlægning m.v.

Måske I kan lade jer inspirere i jeres forening?
 
Læs om DUF-prisen her- og mød også de tidligere vindere

Opdateret af Køge Kommune 09.12.21