Tænk småt i foreningen

10.09.21

En mangfoldig gruppe af foreninger mødte i aftes op til foredrag og workshop med Bevæg dig for Livet. Her genlød brudstykker af gode idéer som ”leg ved læring”, ”fleksible træningsforhold” og ”nem adgang” fra bordene i Comwell Køges kursuslokaler. 

Bevæg dig for Livet Workshop Comwell - september 2021

Især det sidste blev et hot emne. Hvis vi vil have flere medlemmer i vores foreninger, så handler det om at tænke småt. Forandring sker nemlig ikke ved at sætte store mål, men ved at fjerne de små forhindringer på vejen, lød det i aftenens oplæg fra adfærdsdesigner Henrik Dresbøll. 

Svært bare at møde op

For mange nye medlemmer kan det være en overvindelse bare at møde op til træning. Så en central opgave til deltagere blev at kigge på foreningen med ”ny kunde”-blikket udefra og finde ud af, hvor forhindringerne ligger. Er der et bøvlet login-system? Ufleksible træningstider? Manglende modtagelse i et alt for nørdet miljø? Hvad kan I fjerne for at gøre vejen ind i jeres forening let og overskuelig for de nye medlemmer? 

Henrik Dresbøll Bevæg dig for Livet Workshop - september 2021
Et par steder var det allerede lykkedes. Både Køge Boldklub, Køge Roklub og Borup Fitness har fået flere medlemmer. I alle foreningerne har de lagt stor vægt på fællesskab og kvalitet, samtidig med, at der er gjort et stort arbejde for, at nye medlemmer hurtigt kan se sig selv i sammenhængen; uanset om der står Disney-fodbold for piger, nye lækre faciliteter til ro-skole eller kaffe og fitness med sociale seniorer på plakaten.  

Medaljer - Køge Roklub
Desuden havde Byg- og Planafdelingen sørget for, at Køge Kommune nu også er godt repræsenteret med data på den landsdækkende hjemmeside udinaturen.dk. Her er det blandt andet muligt at finde info fx legepladser, cykelruter og hundeskove i nærheden af, hvor du befinder dig. 

Favnen fuld af nye idéer

Deltagerne fra workshoppen gik hjem med favnen fuld af nye idéer; tænkt småt, socialt og med udsigt til guleroden fremfor pisken til nye medlemmer. Derudover blev Køge Spillemandsforening den heldige vinder af en pakke med rådgivning og digital markedsføring i aftenens konkurrence. 

Vinder af markedsføring - Køge Spillemandsforening
Bevæg dig for Livet bevæger sig nu videre over de næste måneder frem mod administrativt styregruppemøde i november måned. 

Opdateret af Køge Kommune 10.09.21