Klimadag den 18. september

Movia og 18 kommuner fejrer klimadag lørdag 18. september med gratis rejser på udvalgte buslinjer.

13.09.21

Hop på bussen, toget eller flexbilen og lad bilen stå. For det er bedre for klimaet, hvis vi rejser sammen, frem for hver for sig. Det er det budskab, som Movia og 18 forskellige kommuner nu vil fortælle ved at lade det være gratis at køre i bus på udvalgte linjer på klimadagen lørdag 18. september.

- I Køge Kommune har vi store ambitioner på klimaområdet og et af de steder, hvor vi alle sammen kan gøre en forskel, er ved at lade bilen stå og i stedet gøre brug af den kollektive transport. Derfor er vi i Køge Kommune rigtig glade for at være en del af Klimadagen. Vi håber, at der er en masse borgere, der vil hoppe på bussen og bakke op om initiativet, siger Erik Swiatek, formand for Teknik- og Ejendomsudvalget i Køge Kommune.

Her er de udvalgte buslinjer

Det bliver buslinjerne 101A, 102A, 103, 106, 242 og 245R i Køge Kommune, som tager passagerer gratis med fra morgen til midnat på klimadagen.

Klimadagen er et led i en større kampagneindsats, som omfatter hele Movias busdrift i alle kommuner på hele Sjælland, Lolland Falster og øerne, og som skal sikre opmærksomhed om de små ting, vi hver især kan gøre, der tilsammen gør en stor forskel klimaet. Udover de kommuner som fejrer Klimadag 18. september er Frederiksberg Kommune, Gladsaxe Kommune, Region Hovedstaden og Solrød Kommune en del af den udvidede kampagneindsats.

Pressekontakt:  

Erik Swiatek, telefon 27 60 11 75

Opdateret af Køge Kommune 13.09.21