Ny kommuneplan fortsætter udviklingen af Køge Kommune

Hvor kan der udvikles nye boligområder til en kommune i vækst? Hvordan passer vi på naturen midt i udviklingen? Hvordan sikrer vi bæredygtig udvikling, og hvordan udvikler vi mulighederne for det lokale forenings-, kultur- og erhvervsliv? Alt dette og meget mere er en del af Forslag til Kommuneplan 2021-2033 som Byrådet nu sender i høring.

22.06.21
Ingen kan spå om fremtiden. Men hvis en nysgerrig borger tilbage i 2009 kiggede i Køge Kommunes kommuneplan, havde det alligevel været muligt at sige noget om kommunens udvikling. I dag er meget af det, der for 12 år siden var visioner, synlige i gadebilledet. På samme vis sendes nu Køge Kommunes kommuneplan for de næste 12 år i høring. 

Den beskriver de næste 12 års udvikling i kommunen, og er baseret på byrådets visioner og de forudsætninger, der ligger til grund for dem. På den måde er kommuneplanen en udviklingsplan, som byrådet forpligter sig til at følge.

- Kommuneplanen er et af de allermest spændende værktøjer vi har som byråd. Det er her, vi lægger planerne for den fortsatte udvikling af vores kommune, og her, vi bygger videre på den gedigne udvikling, vi allerede har i gang. Nøgleordene er bæredygtig vækst og kvalitet i udviklingen. Jeg håber, at rigtig mange borgere vil byde ind i høringsperioden, siger borgmester Marie Stærke.

Kommuneplanen 2021 – 2033 arbejder med hele Køge Kommune – og indeholder i sagens natur en mængde forskellige visioner og forslag.  Her finder man fx beskrivelsen af nye bæredygtige bofællesskaber i Herfølge, opførelsen af nye blandede boligformer i Hastrup Øst og et nyt boligområde ved Kimmerslev sø. 

Kommuneplan.dk
Kommuneplanen er normalt lidt af en moppedreng af et dokument at finde rundt i, men i år er planen både lettere tilgængelig og den demokratiske proces mere gennemskuelig og åben for flere. Køges Kommuneplan er nemlig for første gang digital, og sat op som en hjemmeside med forskellige features som eksempelvis; ”Hvad sker der på min adresse?” – et redskab til at finde ud af, hvordan lige præcis én særlig adresse påvirkes af kommuneplanen. Kommuneplanens hjemmeside indeholder også en let og gennemskuelig måde at indsende høringssvar på og se svarene hertil. Det betyder, at alle høringssvar kan læses, og at flere kan følge med i forvaltningens kommentarer.

Efter skolernes sommerferie inviteres alle til at deltage i et borgermøde midt i august ligesom der også vil blive afholdt lokale byvandringer rundt omkring i kommunen. Kommuneplanen 2021-2033 sendes i offentlig høring fra den 25. juni til og med den 3. september 2021.

Køge Kommuneplan 2021-33 kan ses på www.kommuneplan.koege.dk.


Pressekontakt: 
Borgmester Marie Stærke, telefon 24 90 20 00


Opdateret af Køge Kommune 22.06.21