Nu skal vi bevæge os

Der skal mere gang i dansesko, SUP-boards, basketbolde og … faktisk alt, hvad der kan få os mere op af den alt for behagelige sofa. Køge Kommune har sagt ja tak til ”Bevæg dig for livet”.

22.06.21
Byrådet i Køge Kommune har vedtaget en visionskommuneaftale med ”Bevæg dig for Livet”. Det betyder, at Køge Kommune bliver en del af den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie, som skal hjælpe Danmark i bedre form fra 2021-25.

Målet er, at få 10 procent flere borgere til at finde lyst og inspiration til at bevæge sig – og det må meget gerne ske i en forening. Men der må godt tænkes utraditionelt.

- Det er vigtigt at understrege, at alle skal have det godt med at være med, uanset niveau og hvad man synes er spændende. At vandre en rask tur i vores flotte natur, kan være lige så godt som at spille en fodboldkamp. Glæden ved at bevæge sig skal ud til endnu flere, fordi det giver en bedre sundhed og livskvalitet. Vi trives simpelthen bedre, når vi bevæger os regelmæssigt, siger borgmester Marie Stærke.


Gør mere af det, I er bedst til
”Bevæg dig for livet” foregår i tæt samarbejde med idrætsorganisationerne DIF og DGI. Men det er i høj grad også borgere, foreninger og medarbejdere i kommunen, som skal arbejde mod målet. Sammen. Ved at gøre mere af det gode, der allerede bliver gjort. 

- Borgere og foreninger skal understøttes i det, de allerede gør så godt, ligesom der er brug for deres kompetencer, visioner og ambitioner for at skabe endnu flere veje af inspirerende bevægelse igennem hele Køge Kommune, siger Marie Stærke.

De primære målgrupper for ”Bevæg dig for livet” bliver børn, unge, inaktive voksne, inaktive seniorer samt psykisk sårbare og borgere med funktionsnedsættelser, ligesom der er sat fem rammer op omkring arbejdet: Fællesskab er en fælles sag, kommunikation, brobygning, rum og rammer samt kommunale institutioner. Det giver gode muligheder for at styrke samarbejdet mellem, politikere, borgere, foreninger og kommunens forvaltning, fordi der også skal laves en handlingsplan for hvert år af ”Bevæg dig for livet”.

Efter sommerferien bliver visionsaftalen underskrevet officielt i samarbejde med foreningerne.  
Pressekontakt: Borgmester Marie Stærke, telefon 2490 2000

Opdateret af Køge Kommune 22.06.21