Mere musik på plakaten

Tapperiet, Musikforeningen Bygningen og Teaterbygningen er udnævnt til Netværks- og Genrespillested 2021 af Statens Kunstfond.

28.06.21
Hvis man er glad for at gå til koncerter eller spille musik, er der god grund til at slå de positive toner an. Musiklivet i Køge har nemlig fået 600.000 kroner fra Statens Kunstfond, som skal løfte det kunstneriske niveau på de regionale og lokale spillesteder. Aftalen gælder fra 1. august og året ud, inden der vælges nye steder for 2022-2024.

For koncertpublikummet betyder det et mere alsidigt musik- og koncertprogram at vælge fra, også blandt de mere smalle genrer, og musikerne vil til gengæld få bedre muligheder for at udvikle deres talent hele vejen gennem vækstlaget i et større netværk. Hvis alt går vel, vil spillestederne og deres musikere ende med at nå ud til helt nye publikummer. 

Bestyrelsesformanden i Tapperiet og Teaterbygningen, som også er medlem af Køge Kommunes byråd, Kirsten Larsen (K) er glad og beæret over udnævnelsen.

- Vi vil gerne vise, at Køge er en progressiv aktør på musikområdet og samtidig sørge for, at de økonomiske ressourcerne bliver udnyttet optimalt. Det kan udnævnelsen til Netværks- og Genrespillested hjælpe os til, fordi den letter samarbejder på tværs, siger Kirsten Larsen.  

Køge er 1 af 2 spillesteder på Sjælland.

Samarbejdet mellem Tapperiet, Musikforeningen Bygningen og Teaterbygningen blev i forvejen intensiveret under Covid19, som har giver svære vilkår for alle i kulturlivet med et utal af aflysninger og dermed mangel på indtægt. Derfor er udnævnelsen også en ekstra tiltrængt håndsrækning til det gode samarbejde. 

- Det vil styrke samarbejdet mellem de mange forskellige musikinteressenter i kommunen, mens publikum vil få flere koncertoplevelser at vælge imellem. I Køge Kommunes Musikplan er målet netop at gøre musik samskabende, tilgængelig, fokuseret, synlig og vedkommende for musikere, publikum og øvrige aktører på området. Derfor passer udnævnelsen også fint ind i planen, siger Kirsten Larsen.

I alt har Statens Kunstfond, under Kulturministeriet udpeget 14 spillesteder til at være Netværks- og Genrespillested. Heraf ligger 5 på Sjælland, men kun 2 uden for København – i Slagelse og Køge.

Pressekontakt:  

Kirsten Larsen, telefon 31 75 74 45


Opdateret af Køge Kommune 28.06.21