Flere busser til uddannelse og trafikknudepunkter

Fra den 27. juni vil busruterne 242, 245R, 246 og 101A blive omlagt. Mest berørt bliver 245R og 246.

18.06.21
Nu omlægges fire centrale busruter i Køge Kommune. Det betyder blandt andet, at flere ruter kommer forbi Campus Køge, og at borgerne i Borup og Ejby får en direkte buslinje til Køge Station to gange i timen med rute 245R.  

Lidt flere ændringer sker der på rute 246 mellem Borup og Solrød Strand. Den bliver nemlig omlagt, så den får stoppested på både Køge Nord Station og lige ved døren til de mange uddannelsessteder på Campus Køge. 

- Omlægningen giver plads til markant flere busser mod Campus Køge, og det er nødvendigt, fordi vi har mange studerende, der skal den vej hver eneste dag. Desuden er Køge Nord station blevet et attraktivt knudepunkt med togforbindelser mod resten af Sjælland, Fyn og Jylland, derfor har vi fundet en løsning, hvor buslinjerne binder stationen sammen med resten af kommunen, siger formanden for Teknik- og Ejendomsudvalget i Køge Kommune, Erik Swiatek (A). 

Også rute 242 mellem Ejby og Ølby får et stoppested i Campus Køge, ligesom rute 101A får tilføjet en ekstra sløjfe på ruten omkring uddannelsesstederne i campus. 

Det bliver nemmere for de unge at benytte kollektiv trafik

I Køge Kommune håber man, at omlægningerne vil give flere borgere mulighed for at benytte busserne. Først og fremmest blandt de studerende, som ikke behøver at være afhængige af bil og p-plads ved Campus Køge. Men også gennem de nye muligheder, som en bedre forbindelse til de centrale trafikknudepunkter giver, til job, indkøbsmuligheder og videre transport. 

Erik Swiatek erkender dog, at de nye ruter kommer med en pris.  

- Desværre betyder det jo også, at der er enkelte steder, hvor vi har måttet omlægge ruterne, fordi der er for få passagerer i de tyndt befolkede landdistrikter. Men vi håber naturligvis, at de berørte passagerer kan finde nye veje, så de også kan få glæde af busserne til de centrale knudepunkter, der bringer mange mennesker videre og rundt i hverdagen, siger Erik Swiatek.   
 
Se kort og film over ruterne: 
Omlægning af busruter - Køge Kommune
 

Pressekontakt:  

Erik Swiatek, telefon 27 60 11 75 
Opdateret af Køge Kommune 18.06.21