Fra bar mark til børnevenligt boligområde

Den sidste grund er solgt i boligområdet Kildebjergs Agre i Bjæverskov. Udviklingen fra bar mark til børnevenligt parcelhuskvarter er gået stærkt, og på bare 20 måneder, har Køge Kommune solgt 35 parcelhusgrunde og to storparceller med plads til rækkehuse.

24.03.21
På en sommeraften i Kildebjergs Agre kan man indsnuse duften af nyslået græs, bøffer på grillen og lytte til solsortens fløjten. For ni år siden voksede der korn på markerne – i dag er Kildebjergs Agre et klassisk parcelhuskvarter med legende børn, vejfester og nabosammenhold.


Og nu kan beboerne i Bjæverskovs udstykning godt begynde at lægge billet ind på en plads i grundejerforeningen.  Allersidste grund i udstykningen er nemlig solgt, og det betyder, at sidste hus snart står klart. På den måde bliver sidste punktum sat i en drøm om udvikling, der blev født i den tidligere Skovbo Kommune, og som nu lever i den samlede Køge Kommune.

- Kildebjergs Agre er så fint et eksempel på den efterspørgsel vi oplever fra måske særligt børnefamilier på at komme ud under åben himmel, nyde godt af fællesskabet i de mindre samfund, og nærheden til skole og fritidsaktiviteter. Det har været en glæde at følge den store interesse for parcelhusgrundene, og ikke mindst at se et aktivt og levende boligområde skyde op, siger borgmester Marie Stærke. 

Køge Kommune har selv stået for salget af de i alt 35 parcelhusgrunde, der er solgt i perioden maj 2019 til marts 2021. Dertil kommer to storparceller med plads til rækkehuse. 

- Udviklingen af Kildebjergs Agre har været en naturlig udvikling af Bjæverskov. Det er en klar prioritering for Køge Kommune at styrke lokalsamfundene, hvilket jo sker, når befolkningstallet øges. Det giver flere børn i skolerne og det er med til at skabe et aktivt foreningsliv. At interessen fra borgernes side så følger med, og at vi dermed har ramt plet i ønskerne om udvikling, er utrolig dejligt at opleve, siger borgmester Marie Stærke. 

Pressekontakt:
Borgmester Marie Stærke, telefon 24 90 20 00


Opdateret af Køge Kommune 24.03.21