Håndboldpar vinder årets handicappris

Siden oktober har borgerne i Køge Kommune nomineret kandidater til at vinde Handicapprisen 2020. En ny pris, der anerkender de kræfter, der yder en særlig indsats for borgere med handicap i Køge Kommune. Og nu er vinderen fundet.

04.12.20

Vinderne af Handicapprisen 2020 i Køge Kommune: Søren & Bettina Thunem Andersen

I går fejredes FNs Internationale Handicapdag – dagen for lige muligheder, og det blev slået endnu mere fast i Køge Kommune, hvor vinderen af Køge Kommunes Handicappris 2020 blev kåret.

Prisen gik til Søren og Bettina Thunem Andersen fra Indsatsstyrkerne i Køge Håndboldklub, der bruger fritiden på at give børn og unge med handicap muligheden for at udfolde sig fysisk og være en del af et større klubfællesskab. En mulighed, som ikke altid er til stede for børn og unge med handicap.


- I dag er en vigtig dag. Det er første gang, at der uddeleles en handicappris i Køge Kommune og jeg håber på, at det er starten på en god tradition. Med denne pris er vi med til at anerkende og sætte fokus på dem, som gør en forskel for borgere med handicap i Køge Kommune. Det er ildsjæle som Søren og Bettina, der giver deres energi og tid til andre, som gør mig stolt af at være en Køge-borger i dag, siger Lissie Kirk (formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget i Køge Kommune).

Det har været en svær beslutning at vælge en vinder til Handicapprisen 2020, da der er rigtig mange borgere, der gør en vigtig indsats for handicapområdet i Køge Kommune.

- Det, som kendetegner de mange indstillede var, at de går langt længere end man kunne forvente af dem, uanset om de er pårørende, borgere der selv har et handicap eller en del af forenings- eller erhvervslivet. Fælles for dem alle er, at de brænder for at forbedre handicapområdet i Køge Kommune og hjælpe andre, siger Lars Kunov (formand for Handicaprådet i Køge Kommune)

Vinderne af prisen et lysende eksempel på et par, der år efter år lægger energi og vedholdenhed i at gøre noget ekstra for de unge på deres håndboldhold - men som de selv siger, så er det det hele værd:

- Vi nyder hver eneste time med børnene. Man skal huske på, at det ikke kun er os, der giver de unge noget, de giver os lige så meget – så det går begge veje. Og så er det også vigtigt at sige, at selvom det ikke handler om at vinde, men om at have det sjovt, så vinder vores unger bare rigtig meget, og det kan vi se betyder virkelig meget for dem – det udvikler dem så meget!

Det er første gang, at der uddeles en Handicappris i Køge Kommune. Prisen er blot en del af Køge Handicapråds fokus på at forbedre og udvikle handicapområdet i Køge Kommune. I øjeblikket indgår Handicaprådet således aktivt i en proces sammen med det politiske niveau i Køge Kommune om at udvikle handicapområdet, som til foråret 2021 skal munde ud i en handicappolitik og handleplan til gavn for borgere og pårørende med handicap i Køge Kommune.

Fakta om Indsatsstyrkerne

  • Indsatsstyrkerne er et hold rettet mod børn i Køge kommune, som er udfordret motorisk og/eller mentalt.

  • Køge Håndbold har siden 2017 haft et hold for denne gruppe og pt. er der ca. 10 børn og unge ml. 8-24 år på holdet.

  • Indsatsstyrkerne træner hver tirsdag og er et stabilt klubtilbud, hvor denne målgruppe oplever at høre til et fællesskab og en klub.

  • Herudover gavner indsatsen både kredsløb, motorik, indlæring og giver børnene og de unge selvværd ved at dyrke idræt.

  • Holdet er en del af ”LykkeLiga” – en national indsats opstartet af tidligere kvindelige landsholdsspiller i håndbold, Rikke Nielsen, som har en datter med Downs syndrom, og manglede et håndboldtilbud til hende. Indsatsen fik for alvor fart i 2017 efter at have modtaget støttemidler fra Socialstyrelsen, Trygfonden, Spar Nord Fonden, Muskelsvindfonden og Socialpædagogerne og rummer i dag 1200 spillere på 70 hold fra hele Danmark. Der er blandt andet også etableret hold på Færøerne og på Grønland. Den store succes skyldes primært et kæmpearbejde fra 300 frivillige trænere. Foruden den store succes i Danmark har LykkeLiga oplevet interesse fra lande som Sydkorea, Tyskland, Kroatien og Norge.
    Læs mere om LykkeLiga her 

Fakta om Handicapprisen

Køge Kommunes Handicapråd har sammen med Danske Handicaporganisationer i Køge taget initiativ til at uddele en årlig handicappris. Prisen er en særlig anerkendelse til personer, grupper, virksomheder eller organisationer, der yder en særlig indsats for at styrke handicappedes trivsel og livsvilkår i Køge. Det er første gang i år, at Handicapprisen uddeles.

Udover hæderen og anerkendelsen, modtager vinderen et diplom og 10.000 kr. fra Køge Kommunes Handicapråd og Danske Handicaporganisationer (DH) i Køge.

Handicapprisen uddeles på dagen for ”FNs Internationale Handicapdag – dagen for lige muligheder”.

Pressekontakt
Lars Kunov, formand for Handicaprådet i Køge: 20 72 03 21 /

Opdateret af Køge Kommune 04.12.20