Byggeretten til hostel på Køge Marina er solgt til erfarne folk i branchen

Snart skyder et hostel med havudsigt op på Køge Marina. På byrådsmødet tirsdag godkendte byrådet grundsalget.

15.12.20
Det bliver erfarne folk, der kommer til at drive et helt nyt hostel med havudsigt på Køge Marina. På byrådsmødet tirsdag godkendte byrådet tirsdag at sælge byggeretten til hostelet på den attraktive grund til Nordarken Holding.  


- Køge Marina er helt unik. Med badestrand, muligheder for vandsport, lystbådehavn og rekreative områder er det en perle, som vi både skal passe på, men også udvikle, så området bringer glæde til flest muligt. Med salget af byggeretten til et hostel sikrer vi livet på marinaen året rundt. Jeg er glad for at se, at det er erfarne folk, der har budt ind på grunden, og glæder mig enormt til at se etableringen af et hostel her, siger borgmester Marie Stærke.

Køge Kommunes forhandlinger med Nordarken Holding har klarlagt, at der er tale om en veldrevet familievirksomhed med stor kompetence indenfor drift af hostels, hotelvirksomhed og beslægtede turismeerhverv. Det bliver selskabet selv, som med sin etablerede driftsorganisation vil forestå driften af det kommende Køge Marina Hostel.

- Det er fantastisk og enestående at tage en så stor investeringsbeslutning i en så vanskelig en tid, og udtryk for en tillid til det langsigtede perspektiv i oplevelses- og turismeerhvervet. Men der bliver også tale om et projekt af en kvalitet, som ikke findes syd for København, og som kan dække et behov, som slet ikke dækkes i dag. Der er tale om en særlig beliggenhed, som har potentialet til at udvikle sig helt unikt. Og med det engagement kommunen udviser, i kraft af, at området har fået sit eget udvalg, er vi komfortable på at dette også sker. Vi går nu ind i en spændende proces, og ser frem til at byde gæster velkommen om godt et par år,  siger Christian Kielgast fra Nordic Hotel Consulting, som projektets rådgiver.

Nu hvor salget af byggeretten er en realitet, begynder forberedelsen af selve byggeriet, skitseprojekter med videre. 


Pressekontakt:

Borgmester Marie Stærke, telefon 24 90 20 00

Christian Kielgast, Nordic Hotel Consulting, rådgiver på projektet, telefon 40 82 88 26


 


Opdateret af Køge Kommune 15.12.20