Tunnelen under Køge Station lukker til december

Fra den 2. december overtager Stationsbroen ansvaret for at stå for forbindelsen mellem by og vand samt bus og tog i Køge. Her lukker tunnelen under Køge Station for borgerne, hvilket gør stationsbroen til eneste adgang til perronerne på stationen.

13.11.20
Pendlere og andre, der har brug for at krydse jernbanen, skal i fremtiden gøre brug af stationsbroen over Køge Station.


Stationsbroen åbnede med pomp og pragt i juni 2018. Og egentlig burde tunnelen under stationen være lukket i samme forbindelse, hvilket var en del af planen for udviklingen af stationsområdet. Da stationsbroen havde nogle fejl og mangler, der skulle udbedres, har tunnelen fået et par års ekstra levetid. 

- Vi er i fuld gang med at udvikle Køges stationsmiljø, og har planer om, at stationsbroen ikke bare skal fungere som bindeled mellem by og vand, bus og tog – men også som et levende byrum, hvor man kan sidde på en varm sommerdag. Her kommer man op i lyset og luften – og får et fantastisk vue over Køge. Derfor er jeg glad for, at stationsbroen nu er helt klar, og at vi har mulighed for at lukke tunnelen, hvilket har været intentionen fra projektets begyndelse, siger Erik Swiatek, formand for Teknik- og Ejendomsudvalget. 

På Teknik- og Ejendomsudvalgets møde den 12. november blev udvalget orienteret om, at tunnelen nu lukker. Der vil fortsat være tæt dialog med Banedanmark og DSB, og fokus på tilgængelighed på tværs af banen.


Pressekontakt:
Erik Swiatek, formand for Teknik- og Ejendomsudvalget, telefon 21 53 17 76

Opdateret af Køge Kommune 13.11.20