Ny gruppe skal følge Køge Idrætspark i mål

En gruppe af politikere, investorer og andre interessenter skal udarbejde en såkaldt realiseringsstrategi for den videre udvikling af Køge Idrætspark. Blandt andet skal idrætsparken gøres klar til at kunne afvikle større events som fx EM for kvinder i 2025

10.11.20

Køge Idrætspark er i fuld gang med en omfattende modernisering, som kommer både breddeidrætten og eliten til gavn. Samtidig skal Køge Idrætspark også gøres klar til at kunne afholde større arrangementer som eksempelvis EM for Kvinder, der løber af stablen i 2025. 

Moderniseringen af Køge Idrætspark er i fuld gang – og med udviklingen følger masser af muligheder for og ønsker til den idrætspark, som er med til at markere Køge som en kommune, hvor sport og idræt står højt på dagsordenen. 

I det nye budget for 2012-24 har forligspartierne afsat 15 millioner kroner til den videre udvikling af Køge Idrætspark – og nu skal en ny følgegruppe komme med anbefalinger til, hvordan udviklingen kommer i mål.

Frem mod sommeren 2021 skal følgegruppen afdække behov og ønsker til den videre modernisering, herunder en sikker trafikafvikling for de bløde trafikanter fra Ved Stadion til Københavnsvej. 

Herefter skal følgegruppen udarbejde en samlet realiseringsstrategi for færdiggørelse af ombygning og modernisering på Køge Idrætspark – og den rapport skal overleveres til Økonomiudvalget i sommeren 2021. 

Formand for følgegruppen er næstformand i Økonomiudvalget, Jeppe Lindberg:

- Det er et omfattende projekt at få en moderne Køge Idrætspark på plads. Her er masser af plads til ønsker og drømme - og jeg ser frem til at få samlet følgegruppen, så vi sammen kan få lagt en god plan for prioritering af indsatsen helt frem mod mål. Køge Kommune skal have en moderne idrætspark, som er for både bredden og eliten og med muligheder for at kunne afholde nogle af de store sportslige arrangementer, siger han. 


Følgegruppen forventes endelig på plads med udgangen af november måned således, at medlemmerne kan afholde første møde midt i december.


Følgegruppen for Køge Idrætspark vil bestå af:
 
• Jeppe Lindberg, næstformand for Økonomiudvalget (formand)
• Anders Ladegaard Bork, formand for Kultur og Idrætsudvalget 
• Erik Swiatek, formand for Teknik og ejendomsudvalget 
• Flemming Christensen og Ken Kristensen fra Køge Kommunes Økonomiudvalg 
• 1-2 repræsentanter for ejerne af hjørnegrundene og 1-3 etage af omklædningsbygningen 
• 1 repræsentant for Køgehallernes bestyrelse 
• 1 repræsentant for Køge boldklubs bestyrelse 
• 1 medlem af HB Køges bestyrelse 


Pressekontakt:
Jeppe Lindberg, formand for følgegruppen for Køge Idrætspark, telefon 22 22 46 14

Opdateret af Køge Kommune 10.11.20