Nyt fra Byrådets møde den 27. oktober 2020

Med disse overskrifter: ”Kunstgræsbane på vej til Herfølge”, ”Ny boligsocial helhedsplan”, ”Babyboom i Køge sætter gang i udviklingen” og ”Nye muligheder for udendørs aktiviteter og dagture til botilbud”.

27.10.20

Kunstgræsbane på vej til Herfølge 

Køge Kommune kan snart bryste sig af at have hele otte kunstgræsbaner fordelt over hele kommunen. Den sidste i rækken, af de tre nyeste skud på stammen, kommer til Herfølge. Det sker, efter at Byrådet på dagens møde godkendte at give 2,5 millioner kroner til Herfølge Boldklub, som tilskud til en kunstgræsbane. Den nye kunstgræsbane skal opføres på det, der i dag er opvisningsbane i Herfølge.  

- Vi har simpelthen så mange aktive og bold-glade borgere og foreninger her i Køge Kommune, der gerne vil ud og spille. Og det vil de gerne hele året rundt. Derfor er jeg så glad for, at vi har muligheden for at give et tilskud til Herfølges nye kunstgræsbane. Det kommer til at betyde, at vi snart har kunstgræsbaner spredt udover hele kommunen. Det giver lige muligheder for at dyrke idrætten, uanset hvem du er, og hvor du bor. Vi skal bevæge os og dyrke endnu mere idræt i Køge Kommune og det er dette en sund investering i, siger borgmester Marie Stærke.  

Arbejdet med den nye kunstgræsbane begyndes i november måned og forventes at stå klar til fodboldfødder af alle størrelser, i foråret 2021. Byrådet afsatte som en del af budgetforliget for 2020-2023 2 mio. kr. til en kunststofbane og 0,5 mio. kr. i 2021. Samlet set bevilges der således 2,5 mio. kr. til den nye kunstgræsbane. 
 
For bare en måned siden, åbnede den nyeste kunstgræsbane i Ejby, der allerede er til glæde for de mange idrætsforeninger i kommunen. 
 

Ny boligsocial helhedsplan 

Køge Byråd godkendte på dagens møde den såkaldte prækvalifikation til en ny boligsocial helhedsplan for boligområderne Ellemarken, Karlemoseparken, Søparken og Hastrupparken for perioden 2021-2025. Der ønskes at arbejde med alle fire indsatsområder. Endemålet for en nye helhedsplan er at give et socialt løft til de fire boligområder til gavn for trivslen og trygheden i hele Køge Kommune.
 

- Jeg er meget begejstret for, at vi fortsætter det gode arbejde med Helhedsplanen. Det er vigtigt, vi har fået opbygget det gode og stærke samarbejde mellem kommune, boligselskaberne, politiet og alle dem, der bor i de fire boligområder. Vi skal nemlig arbejde sammen for at sikre at endnu flere borgere i boligområderne får en uddannelse og arbejde og vi skal også arbejde sammen om at skabe en mere tryg hverdag, for alle dem, der bor der, siger borgmester Marie Stærke. 

 
Den nuværende helhedsplan arbejder inden for to overordnede fokusområder; "tryghed" og "social arv" samt fire andre underliggende hovedindsatsområder. I den kommende helhedsplan bliver der arbejdet med fire nye indsatsområder:


1. Uddannelse og livschancer.
2. Beskæftigelse.
3. Kriminalitetsforebyggelse.
4. Sammenhængskraft og medborgerskab.
 
Det forventes, at Køge Kommune bidrager med 2 mio. kr. over en 4-årig periode. 
 
 

Babyboom i Køge sætter gang i udviklingen

Fødselstallet i- og omkring Køge by er steget de seneste år. Udover barnelatter og søvnløse nætter til forældrene, bringer det også udvikling med sig til Køge. På dagens møde blev der nemlig præsenteret et forslag til en ny lokalplan for Ravnsborg i det sydlige Køge. Byrådet godkendte lokalplanen, som nu sendes i høring.  

Her er der både en ny daginstitution, en hal, og foreningslokaler på tegnebrættet. Alt sammen med respekt for det grønne frirum, der omkranser Ravnsborg som rekreativt område. 


- Køge Kommune har enormt mange muligheder og tilbud til og for børnefamilier. Det tror jeg, er med til at vi bliver flere og flere her i kommunen, og derfor skal udviklingen selvfølgelig følge med. Vi har brug for flere vuggestuepladser til de mange små nye Køge-borgere og i samme åndedræt, har vi også muligheden for at skabe nye muligheder for at både de helt små, de lidt større og os voksne kan dyrke idrætten, siger borgmester Marie Stærke.

 
Udover at skabe flere institutionspladser til de nye Køge-borgere giver forslaget til lokalplanen også nye muligheder for andre. Ravnsborghallen samt Gymnastikforeningen Køge Bugt, får eksempelvis mulighed for at anlægge en ekstra hal. 

Også idrætten får nye muligheder, hvis lokalplanen gennemføres. Der bliver ofte svinget ivrigt med ketcherne, når borgere kommer til Ravnsborg for at spille både badminton og den knapt så velkendte sport padel, der er en blanding mellem squash og tennis. Det skal der gøres mere plads til med det nye lokalplanforslag, der lægger op til at udvide Ravnsborghallen med flere badmintonbaner og rum til foreninger. Med forslaget til lokalplanen sørges der samtidigt for, at der anlægges stier til de besøgende, der kommer på gåben og cykel, så de trygt kan komme til- og fra området. 
 
Forslaget til lokalplanen er sendt ud til de naboer og foreninger, som bliver berørte af udviklingen i området og der er i den forbindelse kommet syv høringssvar. 

Alle der er interesserede i at høre mere om forslaget til lokalplanen, kan deltage i borgermøde tirsdag den 3. november 2020 kl. 19-21. På grund af Covid-19 planlægges det at afholde mødet i en digital form, hvor alle interesserede kan deltage og kommentere online. Der kan læses mere om dette, når datoen for mødet nærmer sig på Køge Kommunes hjemmeside. 

Lokalplanforslaget offentliggøres d. 29. oktober på Køge Kommunes hjemmeside og sendes til naboer og brugere inden for området.
 

Nye muligheder for udendørs aktiviteter og dagture til botilbud  

Covid-19 pandemien har sat sine tydelige begrænsninger i samfundet. Det er i høj grad også gået ud over de borgere, der bor på Køge Kommunes botilbud, der fra den ene dag til den anden, blev afskåret fra besøg udefra, sociale aktiviteter og planlagte udflugter samt ture ud ad huset. 
 
Nu giver en ny særbevilling fra Folketinget, Køge Kommune flere muligheder for at arrangere dagture og udendørsaktiviteter til de borgere, der bor på socialpsykiatriske botilbud og andre botilbud.  Det blev Byrådet orienteret om på dagens byrådsmøde, hvor det fremgik, at vi i alt har fået 204.000 kr. i Køge Kommune, som er blevet fordelt på tværs af botilbuddene på handicap- og socialpsykiatriområdet. Muligheden for de ekstra aktiviteter vækker stor begejstring hos borgmesteren. 


- Vi er alle stærkt berørte af corona-situationen, der har begrænset os alle på vidt forskellige måder i hverdagen. Og midt i alt dette er der nogle personer, der mærker den afstand, vi må tage til hinanden, mere end andre. Det er vores borgere ude på bostederne netop meget berørte af og tilskuddet her, giver os muligheden for at gøre noget ekstra for dem, i en tid hvor afsavnet og udfordringerne er ekstra store, siger borgmester Marie Stærke. 

 
Formålet med tilskuddet er at give beboerne muligheden for gode udendørsoplevelser i perioden fra sommeren og resten af 2020 og der er allerede fuld gang i aktiviteterne ude på bostederne. 

De enkelte botilbud har sammen med beboerne fundet på og planlagt en lang række spændende og forskelligartede aktiviteter, så der er noget for enhver smag og ethvert behov. Her kan blandt andet nævnes udendørs musik- og sangaftener, ture til bl.a. Arken, Minibyen, Knuthenborg Safaripark og Tivoli, en sejltur til Nakskov, og en dag i det fri for at plukke jordbær. Der er planlagt langt flere aktiviteter, som afholdes løbende resten af året.Pressekontakt: Marie Stærke, borgmester, telefon 2490 2000


Opdateret af Køge Kommune 27.10.20