Nye retningslinjer om mundbind og forsamlinger

Det stigende smittetal landet over har medført nye retningslinjer fra sundhedsmyndighederne. Forsamlingsforbuddet er sat ned fra 50 til 10 personer – dog med særlige undtagelser. Desuden bliver mundbind eller visir et krav, blandt andet når man besøger kommunens kultur- og idrætsinstitutioner.

28.10.20
Når du træder ind på en af Køge Kommunes kultur- og idrætsinstitutioner fra den 29. oktober, skal du bære mundbind eller visir. Det er nemlig et af de nye krav fra sundhedsmyndighederne, der i et forsøg på at nedbringe udviklingen i smitte med coronavirus, har udmeldt nye restriktioner. Desuden sættes forsamlingsforbuddet ned fra 50 personer til 10 personer – dog med væsentlige undtagelser.

- Retningslinjerne bliver stadig mere detaljerede. Det sker naturligvis i et forsøg på at få antallet af nye smittede ned. Jeg vil endnu engang opfordre til, at vi passer på hinanden, holder afstand, husker håndhygiejnen – og ikke mindst husker at have et lille lager af mundbind med i tasken. Jeg tror på, at de gode vaner hjælper os til at kunne koncentrere os om det vigtige – nemlig at få skabt en hverdag, som kan hænge sammen med den situation, vi står i, som ikke ser ud til at have en ende lige foreløbig, siger borgmester Marie Stærke

De nye retningslinjer gælder indtil videre til og med den 22. november.

Nye krav om mundbind og visir fra den 29. oktober
Fra den 29. oktober skal såvel medarbejdere som borgere bære mundmind her:
 - sundheds- og ældreområdet samt visse dele af socialområdet
- i detailhandlen
- kultur- og kirkeinstitutioner
- idræts- og foreningsfaciliteter
- uddannelsesinstitutioner.

Kravet gælder lokaler, som offentligheden har adgang til, inden for de ovenfor nævnte områder. Kravet gælder således ikke generelt for lokaler med videre, som offentligheden har adgang til. Kravet gælder både ansatte og patienter, besøgende, kunder med videre.

Når man som borger besøger en af Køge Kommunes kultur- og idrætsinstitutioner vil der være synlige vejledninger om, hvad der gælder det pågældende sted.

Forsamlingsforbuddet sænkes fra 50 til 10 personer fra den 26. oktober – dog med visse undtagelser
- Arrangementer der holdes for et siddende publikum, må have op til 500 personer samlet. Her gælder, at publikum skal sidde med afstand og vende i samme retning, fx op mod en scene.

- Forenings- og idrætsaktiviteter for børn og unge under 21 år må stadig udføres for op til 50 personer. Det samme gælder aktiviteter på socialområdet for udsatte børn og unge op til 18 år. 

Anbefalinger om sociale arrangementer
Forældre til børn i skolerne opfordres til at huske sundhedsmyndighedernes anbefaling om at undgå sociale arrangementer som fx fødselsdage med videre. 


Pressekontakt:
Borgmester Marie Stærke, telefon 24 90 20 00Opdateret af Køge Kommune 28.10.20