Nu skal der snakkes biodiversitet over middagsbordet

Den 6. oktober sættes biodiversiteten på dagsorden for de helt små Køge-borgere. Det sker, når børnene fra Svalen og Moseengens Børnehus sammen med borgmester Marie Stærke samles for at skabe bedre muligheder for insekt- og dyrelivet i Køge Kommune.

05.10.20
Der er fuld gang i Biodiversitetsdagene på mange af Køge Kommunes dagtilbud, hvor snakken om sommerfuglelarver og brændenælder gerne skulle sprede sig, når familien sætter sig ved middagsbordet om aftenen. I morgen den 6. oktober kommer der ca. 30 børn fra Svalen og Moseengens Børnehus for at plante De glade insekters bed sammen med borgmester Marie Stærke. Håbet er, at det nye bed giver mange nye insekter muligheden for at flytte ind til gavn for fugle, bestøvning og Køge Kommunes borgere.

Hvorfor biodiversitet

Børnene har allerede arbejdet kreativt med biodiversiteten ude i institutionerne og nu skal det synliggøres med et flot blomsterbed, der ikke kun gavner insekterne, men også minder forældrene om biodiversitet og hvad vi selv kan gøre i egne haver og i altankassen. 

- Mange af os voksne er opvokset med, at haver skal være ukrudtsfrie og plænerne pænt klippede, men fjerner vi alle brændenælderne, fordi vi synes, at de er grimme og brænder, så fjerner vi også sommerfuglene. For i brændenælderne lægger flere af de sommerfugle, vi kender, deres æg. Så vi skal blivebedre til at lade græsset gro, så de og dyrene kan boltre sig i det, siger Helene Flügge fra Svenstrup Naturskole.

Madproduktion, boliger og forskellige aktiviteter fylder meget i naturen og det betyder, at vi skal blive bedre til at skabe andre rum til dyrelivet og insekterne. Det gør vi ved at skabe rum til dem med eksempel insekthoteller og farverige blomsterbed. 

Sammen om biodiversiteten – hver for sig

For at kunne gennemføre arrangementet efter gældende Covid-19 retningslinjer, deltager der kun to grupper på dagen og børnene bliver i den gruppe, de i forvejen hører under i hverdagen. Området deles op i tydelige områder med farver og bånd og så plantes der i én børnegruppe ad gangen og selvfølgelig ved afsprittede overflader. Der er meget plads og god mulighed for at holde afstand.

Pressen er velkommen, men vi opfordrer til, at der holdes den nødvendige afstand til andre indenfor gældende Covid-19 retningslinjer. Arrangementet afholdes på Marksvinget ved Boholtecenteret mellem kl. 10.00 – 13.00, hvor vi starter med sammen at synge biodiversitetssangen. Der vil være aktiviteter og borgmester Marie Stærke er også med til at sætte fokus på biodiversiteten. 

Pressekontakt: Helene Flügge, Svenstrup Naturskole Tlf.: 21256062


Opdateret af Køge Kommune 05.10.20