Lejrskolerne tilbage på skoleskemaet

Nu kan Køge Kommunes skolebørn snart begynde at pakke rygsækken og se frem til at tage med skolen på tur. Et enigt Byråd sendte nemlig lejrskolerne tilbage på skoleskemaet, da de vedtog budgettet for 2021 – 2024, tirsdag den 6. oktober.

19.10.20
Køge Kommunes budget for 2021 – 2024 indeholder en række initiativer til glæde for børneområdet og det er lejrskolerne en vigtig del af. Køge Kommunes mange skoleelever kan se frem til at få nye oplevelser med i bagagen i det nye år. 


- Det er med stor begejstring blandt alle i Byrådet, at vi igen kan sende Køge Kommunes børn på lejrskole. Når børnene tager på tur sammen med skoleklassen, skabes der nye relationer og oplevelser, som de ikke får i en almindelig skolehverdag. Lejrskolerne er et meget centralt element i et skoleforløb og jeg tror, at både politikere, skoler, elever og forældre ser frem til at børnene igen, kan sendes afsted på tur og vende hjem med rygsækken fuld af oplevelser, siger skoleudvalgsformand Mads Andersen.  

Lejrskoler er en værdifuld del af en klasses fælles udvikling med hinanden og med læreren. Især børn fra mindre ressourcestærke hjem får i mange tilfælde natur- og kulturoplevelser på en lejrskole, som mange ikke ville få sammen med deres forældre.

Lejrskolerne blev ved tidligere budgetforhandlinger sat på besparelseslisten. Køge Kommune følger altid Sundhedsstyrelsens anbefalinger og lejrskoleture kan naturligvis kun gennemføres såfremt Covid-19 smitten tillader det.


Pressekontakt: Formand for Skoleudvalget, Mads Andersen, telefon: 61 34 46 05

Opdateret af Køge Kommune 19.10.20