Fremtidslinjen bag de sidste nye vejvisere langs Køge Å

I løbet af efteråret bliver de sidste nye træskilte sat op langs den 22 km lange Køge Å-sti, der bugter sig på tværs af Køge Kommune. Ungdomsuddannelsen Fremtidslinjen står sammen med ETK Veje og Byrum bag de nye vejvisere.

23.10.20
Fremtidslinjen og stien ved Køge Å
For mange, der elsker en god gåtur eller en tur på cykel i smukke omgivelser, er Køge Å og stien langs åen noget helt særligt. De 22 km byder på vidunderlige naturoplevelser – og snart er hele strækningen også prydet med nye træskilte med retnings- og afstandsanvisninger. Første etape af de nye træskilte blev gennemført i 2018 – og i dette efterår bliver de sidste skilte sat op, så hele ruten er fuldt ud med nye vejvisere.

Bag de nye skilte står ungdomsuddannelse Fremtidslinjen i samarbejde med Køge Kommunes anlægsafdeling.

- Vi er rigtig glade for samarbejdet med Fremtidslinjen. Opgaven har stillet krav til både evner og udstyr på værkstedet, og de unge fra Fremtidslinjen har været både hurtige og dygtige og leveret langt over forventning – til gavn og glæde for de mange naturelskere, der ofte bruger å-stiens mange kultur- og naturoplevelser, siger Charlotte Frid fra Køge Kommune anlægsafdeling.

Køge Å-stien løber fra Køge Ås til Borup Station. Stien snor sig gennem å-dalen og på vejen kan man blandt andet opleve Grundtvigs grav, Flådeegene, Skovhus Vænge, Ejby Mose, Regnemarks Banke og Dyndet. De nye skilte erstatter og supplerer gamle skilte på hele ruten fra Køge til Borup.

Ekstra stolthed

Eleverne var selv med til at sætte de første skilte op den 15. oktober. I løbet af efteråret sætter ETK Veje og Byrum resten af skiltene op – naturligvis i overensstemmelse med de retningslinjer, der eksisterer for at mindske smitten med coronavirus.
 
- Opgaven har været både god og sjov for eleverne. Det kræver omhyggelighed at lave et godt skilt – og man skal have styr på sit håndværk. Normalt slutter opgaven, når produktet er færdigt i værkstedet, men det har givet noget ekstra til opgaven, at vi har kunne være med til at sætte skiltene op i skoven. Det giver ekstra stolthed, siger Per Lorentzen, der er hovedfagslærer på Træ og Metal.

Formand for Teknik- og Ejendomsudvalget, Erik Swiatek glæder sig over, at stien nu er forskønnet med de nye skilte:

- Vi har så meget skøn natur her i Køge Kommune, som vi skal være stolte af. Med de nye skilte langs åen gør vi oplevelsen af ruten endnu bedre. Stor tak til Fremtidslinjen for at være en del af det arbejde, siger han.

Fremtidslinjen er en særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse - også kaldet STU. Det er et tilbud til elever, der af forskellige årsager som eksempelvis diagnoser og andre udfordringer, ikke kan gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse. Eleverne på Fremtidslinjen er som udgangspunkt mellem 16 og 25 år og de kan f.eks. have diagnoser som ADHD, autisme eller have generelle indlæringsvanskeligheder.

Læs mere om Køge Å og print ruterne langs åen her: https://www.koege.dk/borger/Kultur-idraet-og-fritid/Kom-ud-i-det-fri/Stier-ruter-og-lejrpladser.aspx

De trykte foldere kan fås hos Visit Køge.

Pressekontakt:
Charlotte Frid, Teknisk Designer i Køge Kommune, 56 67 24 47 
Per Lorentzen, Hovedfagslærer på Fremtidslinjen, 20 25 68 05

Erik Swiatek: 21 53 17 76

Opdateret af Køge Kommune 23.10.20