Køge vil være Danmarks sikreste handelsby

Ad flere omgange er Køge kåret til Danmarks bedste handelsby. Nu går købstaden efter også at blive Danmarks sikreste af slagsen. En række initiativer skal gøre bymidten tryg at færdes i under COVID-19.

18.06.20
Vand, sæbe og håndsprit bliver nu sat ind i kampen for at gøre Køge til Danmarks sikreste handelsby. Mens butikkerne allerede har indkøbt sprit, er der allerede nu sat seks mobile håndvaske med spritdispensere op i Køge bymidte. Desuden oprettes et team af sikkerhedsambassadører, der skal være synlige i gadebilledet, og klar til at hjælpe, hvis handlende har brug for det. 
Indsatsen er et samarbejde mellem Køge Handel, Køge Kommune og Lokalpolitiet i Køge og et forsøg på at fremtidssikre handlen i Køge by. 

- COVID-19 forsvinder ikke lige med det samme, og derfor gælder det for os om at fremtidssikre et stærkt handelsliv, og sikre kunderne de allerbedste og tryggeste rammer, når de bevæger sig ud i Køges butikker. Vi har en lang tradition for at tænke på, hvordan vi bedst muligt møder kunderne, så initiativet her er meget naturligt for os, siger Søren Storgaard, formand for Køge Handel.

- Køge by har et helt unikt handelsliv, og de perfekte rammer til en hyggelig shoppetur og en tur på café eller restaurant. Med initiativet her, skaber vi rammerne for, at det kan ske trygt og med den anbefalede afstand. Det mener jeg er det helt rigtige set i lyset af, at vi kommer til at omstille os til nye måder at være sammen på i det offentlige rum i den nærmeste fremtid, siger borgmester Marie Stærke.

En hyggelig og tryg sommer

En særlig del af indsatsen er et samarbejde med Lokalpolitiet i Køge. Politiet har i forvejen kørende patruljer, som laver særlige Covid-19 tilsyn. Ved særlige begivenheder planlægges øget patruljering i bymidten, som sikrer en præventiv effekt, så Køge undgår at få de såkaldte hotspot, hvor for mange mennesker samles for tæt.

- Det er rigtig fint, at vi i samarbejde kan sørge for, at livet kan gå videre, og at det sker under så sikre vilkår som muligt. Initiativet her sikrer adgang til god håndhygiejne og har fokus på, at danskerne stadig skal holde afstand, hvilket er et særligt fokus hos sikkerhedsambassadørerne. Det giver rigtig gode rammer for en hyggelig og tryg sommer i Køge, siger politikommissær i Køge Lokalpoliti Benjamin Toure.

Sikkerhedsambassadørerne vil være synlige i gadebilledet på fx torvedage, som Køge har en velkendt tradition for. 

Det er Natteravnene og Køges Byvenner, der med deres ekspertise og normale gang i dags- og nattelivet, nu vil være de nye sikkerhedsambassadører og skabe øget tryghed for Køges borgere og turister. 


Fakta:
Den nye samarbejdsgruppe kalder sig ”Sikkerhedsgruppen Covid-19” og er etableret for at sikre præventive tiltag i forbindelse med Corona-krisen. Det stærke samarbejde mellem handelsstandsforeningen, kommunen og Lokalpolitiet skal bidrage til en øget sikkerhed for både borgere, turister og erhvervsdrivende i Køge by. Gruppen har igangsat en række initiativer allerede nu, og det er planen, at myndighedernes anbefalinger løbende vil blive tilpasset Sikkerhedsgruppens initiativer, så Køge hele tiden er på forkant med sikkerheden. 

Pressekontakt:
Katja Jensen, Aktivitetschef i Køge Handel: Telefon 40 23 70 08
Søren Storgaard, formand for Køge Handel: Telefon 20 61 86 81
Marie Stærke, borgmester i Køge Kommune: Telefon 24 90 20 00


Opdateret af Køge Kommune 18.06.20