Vi fejrer Køges fødselsdag sammen - men på afstand

Corona-situationen betyder desværre, at vi ikke kan samles 4. juli og fejre Køges fødselsdag med fællessang i rådhusgården, som traditionen ellers byder. Vi fejrer dagen på Køge Kommunes Facebook-side, hvor vi håber, at mange vil være med til at kippe med flaget for vores dejlige købstad.

29.06.20
Dannebro
Den 4. juli har Køge fødselsdag. På denne dato er det i år 732 år siden, at byen fik sine købstadsrettigheder. De foregående år har køgeborgerne kunne fejre dagen med fællessang i rådhusgården. I år kan vi igen hejse flaget på Rådhuset – men corona-situationen betyder desværre, at vi ikke kan samles:

- Vi har en vigtig opgave i at passe ekstra godt på os selv og hinanden i denne tid. Det betyder også, at vi må fejre Køges 732-års fødselsdag på afstand. Jeg håber, at mange af jer i stedet har lyst til at kigge forbi Køge Kommunes Facebook-side, hvor vi sammen vil flage for vores by og al dens liv og skønhed. Og så håber jeg at se jer alle sammen til fællessang igen næste år, siger borgmester Marie Stærke.


Hvis du har lyst til at fejre Køge sammen med os, så hejs flaget og læg et billede op på vores facebook-side den 4- juli – og hvis ikke du lige har en flagstang i haven, kan du sagtens hylde byen med en flag-emoji eller måske sågar en fin fødselsdagstegning.

Køge fik i øvrigt sine købstadrettigheder i 1288 og blev op igennem middelalderen en vigtig handelsby. I dag er Køge Kommune fortsat i fuld vækst – fremskrivninger viser, kommunen vil vokse med 11 procent i løbet af de næste 12 år. Det svarer til, at der på det tidspunkt vil være 6.500 flere indbyggere til at fejre Køges fødselsdag.


Pressekontakt:
Borgmester Marie Stærke, telefon 24 90 20 00

Opdateret af Køge Kommune 29.06.20