Rigtigt mange har fundet et nyt bekendtskab på Boblberg

Mange i Køge Kommune har tilmeldt sig Boblberg, der er en digital platform, hvor man kan møde mennesker og skabe nye sociale fællesskaber.

04.06.20

En makker til gåture, en bogklub – eller bare nogen at snakke med. Den 2. april 2019 tilsluttede Køge Kommune sig den online fællesskabsplatform Boblberg, og siden har alle i kommunen kunnet bruge tjenesten, der giver mulighed for at finde fællesskaber og møde andre mennesker gennem de såkaldte ”bobler” på hjemmesiden.

Det har rigtigt mange i hele kommunen gjort brug af. Hele 3.711 borgere i Køge Kommune har oprettet en bruger på boblberg.dk, og der er lavet over 680 bobler – altså opslag – fra borgere i alle aldre i Køge Kommune.

- Der kan være rigtigt mange ting, der gør, at man har brug at møde nye mennesker. Man kan være tilflytter, savne et bestemt fællesskab eller have brug for at finde nogen i samme situation som en selv. Og jeg tror alle vi ved, at det godt kan være svært. Boblberg har gjort det nemmere at skabe nye forbindelser og fællesskaber – og det har der aldrig været mere brug for end lige nu, siger Bent Sten Andersen, formand for Ældre- og Sundhedsudvalget.

Som medlem af Boblberg kan man oprette bobler og se bobler fra andre brugere – ikke bare i Køge Kommune, men også de omkringliggende kommuner, der har tilsluttet sig, fx Roskilde Kommune.

Desuden har Boblberg for nyligt tilføjet et foreningsmodul, der gør det muligt for foreninger at oprette sider med oplysninger om formål, aktiviteter, kontaktinformation og mere.

Boblberg kan blive en rigtigt god oversigt over de mange frivillige foreninger og initiativer, der er tilgængelige for alle os i Køge Kommune, og foreninger kan komme i kontakt med borgere, der måske ellers ikke havde opdaget, at de eksisterer, siger Bent Sten Andersen.

Indtil videre har 14 lokale foreninger og initiativer oprettet sig på Boblberg.

Læs mere og opret dig som bruger på www.boblberg.dk


Fakta om Boblberg:

  • Der er aktuelt 3.711 borgere i Køge kommune, som har oprettet en profil på Boblberg
  • Der er 682 bobler (opslag) fra borgere i Køge kommune
  • 83,66 % har fået respons på deres bobler fra andre brugere
  • Gennemsnitsalderen hos Boblberg-brugeren fra Køge kommune er 38,20 år.
  • Aldersgruppen, som er bedst repræsenteret, er unge fra 15-25 år efterfulgt af de 55-65-årige.


Pressekontakt: Bent Sten Andersen, formand for Ældre- og Sundhedsudvalget, telefon 31 33 92 31


Opdateret af Køge Kommune 18.06.20