Masser af sommeraktiviteter til skolebørnene - også i SFO

Der er meget at indhente efter ”det forsømte forår” og Køge Kommune præsenterer et fyrværkeri af tilbud til skolebørnene – ikke mindst de, der skal være i SFO.

29.06.20
Det bliver ekstra sjovt for de børn, der skal være i SFO i perioder hen over sommeren i år. Med et tilskud på 2,2 millioner kroner fra Undervisningsministeriet til at gøre sommeren 2020 ekstra god for skolebørnene har Børne- og Uddannelsesforvaltningen i Køge Kommune - i samarbejde med skoler, SFO’er og fritidsinstitutioner arbejdet på højtryk for at arrangere 76 nye aktiviteter til Køges børn og unge. Efter et forår med mangel på de sociale fællesskaber, som dagligdagen normalt tilbyder, skal trivslen styrkes, fællesskabet plejes – og så skal børnene allerhelst og udfordres og prøve noget nyt.


Masser af aktiviteter i SFOerne

Der er blevet lagt særlig vægt på aktiviteter for de børn, der skal i SFO i sommerferien - og de kommer ikke til at kede sig. Der vil blandt mange andre ting være mulighed for at deltage i sommerkoncerter, science show, rollespil, interaktivt teater eller lasergame. SFO’erne vil få besøg af VR-bussen Shark Games og børnene vil få mulighed for at være cirkusartist for en dag. Der er også planlagt en masse ture ud af huset for SFO-børnene, både med et fagligt og socialt eller udfordrende fokus. Turene går rundt i hele sommerlandet, til fx Køge Svømmeland, Camp Adventure, Sagnlandet Lejre eller X- Jump.   Sommerskole – fokus på faglighed
Der er selvfølgelig også planlagt masser af aktiviteter for de børn og unge, der ikke går i SFO. Kan man slet ikke få nok af at gå i skole, kan man deltage i Sommerskole, der udbyder Food Skills og Design Skole. Eller man kan blive streetartkunstner for en dag på KØS. UngeCentrum og flere ungdomsklubber udvider deres åbningstid, og er man mere til fart og spænding kan man deltage i ”Fart og risiko”-dag på Roskilderingen.  


Lækker madlavning for de store elever
Som noget særligt åbner Asgaard Skole i den kommende uge for alle kommende 7. – 9. klasser, der elsker at lave mad og ønsker at blive endnu bedre i et køkken. Der skal laves en masse lækker sommermad og så skal der hygges. Tilmelding foregår pr. mail til christiane.borup@koege.dk med ”Tilmelding til Food Skills” i emnefelt samt elevens navn, skole og nuværende klasse samt telefonnummer, mailadresse og navn på forældre i selve mailen. Tilmelding senest torsdag den 2. juli kl. 13:00 – bekræftelse om plads vil komme på mail dagen efter. Tilmeldingen er bindende for alle fem dage i uge 28.


Også en del fritidsforeninger har fået tilskud til at kunne udbyde flere dage og aktiviteter, som man kan tilmelde sig via sommersjovkøge.dk/


Spændende virksomhedsbesøg
Et andet vigtigt fokus er at styrke samarbejdet mellem Køges skoler og erhvervsliv. Connect Køge, UngeCentrum og Åben Skole Køge har derfor indgået et samarbejde så de unge får kendskab til det lokale erhvervsliv. Der vil hen over sommeren og i umiddelbar forlængelse af sommerferien blive arrangeret en masse spændende virksomhedsbesøg for børn og unge, som skal inspirere dem til iværksætteri og uddannelsesvalg. 


- Jeg glæder mig over den spændende vifte af sommeraktiviteter, som Køges børn og unge nu får tilbudt. Det har været et vanskeligt forår for mange, og alle trænger i den grad til at komme ud og få nogle oplevelser og få genetableret og styrket deres sociale relationer, siger Mads Andersen formand for Skoleudvalget Køge Kommune og tilføjer:


- Jeg vil samtidig gerne give stor ros og anerkendelse til de medarbejdere på skoler, SFOer foreninger og andre steder, der på usandsynlig kort tid har planlagt og etablere disse tilbud. De har knoklet fordi de brænder for at børn og unge får mulighed for en god sommer. Dem kan Køge være stolte af. 


Også skoleschef i Køge Kommune, Søren Thorborg hæfter sig ved, at børnene og de unge har brug for at komme ud og opleve noget sammen med vennerne. 


- Jeg vil opfordre forældrene til at gøre det muligt, at børn og unge benytter sig af alle disse tilbud, som nok ikke kommer igen næste sommer. Der er lagt masser af kreativitet og handlekraft i tilblivelsen af dette program, siger han og minder samtidig om, at der fortsat er Corona-smitte i omløb:
- Det skal alle tænke på, når de i fritiden mødes med kammerater på stranden, til fester og sport. Retningslinjerne fra myndighederne om hygiejne m.v. har indgået i planlægningen af alle disse arrangementer, siger Søren Thorborg.
Pressekontakt:
Christiane Kirkegaard Borup, pædagogisk konsulent Køge kommune: 23 29 83 51
Mads Andersen: 61 34 46 05
Søren Thorborg: 20 46 37 90Opdateret af Køge Kommune 29.06.20