Helt ny busbro giver lettere adgang til Køge Nord st

Den nye busbro over Lille Syd-banen, som åbner 28. juni, gør det meget lettere at komme fra Køge Nord st. med bus direkte til Universitetshospitalet, til Campus og til Skandinavisk Transportcenter.

23.06.20
Busbro over Lille Syd-banen
Nu er den lige straks klar til åbning - den længe ventede nye strækning mellem Bragesvej og Ølsemagle Kirkevej med sin ni meter brede busbro hen over Lille Syd-banen. 

Udover at være en lokal gevinst, giver busbroen betydelige forbedringer for de, der kommer med toget fra Vestsjælland og København – busbroen gør det nemlig betydelig lettere at komme fra Køge Nord st. til centrale destinationer som Universitetshospitalet, til Campus og til Skandinavisk Transportcenter.

Busbroen åbner den 28. juni, og det er busserne 242 og 101A, der kommer til at krydse Lille Syd-banen ad den nye strækning. På linje 101A bliver turen forkortet med 3,5 km. svarende til fem minutters transporttid. Samtidig øges antallet af afgange på linje 101A fra to til tre i timen til/fra Køge Nord st. via Køge Campus. Dermed opnås en attraktiv og højklasset busbetjening med tæt sammenspil til højhastighedstogene på Køge Nord st. 

- Det er et stort fremskridt for mange af de passagerer – både lokale og regionale, der hver dag bruger den offentlige transport. Broen giver hurtigere transporttid, bedre forbindelser og en samlet økonomisk gevinst. Det er en fornøjelse at se det her projekt realiseret, siger formand for Teknik- og Ejendomsudvalget, Erik Swiatek.

Strækningen skal kun anvendes af busser til offentlig trafik, så der er etableret bussluser i begge ender. Der er stadig uhindret adgang til boligerne på Ølsemagle Kirkevej 57-59 på nordsiden af Lille Syd-banen. 
Ud af de 34,5 millioner kroner, som projektet har kostet at anlægge, har Køge Kommune fået støtte til projektet fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen på 15,3 millioner kroner.

Pressekontakt:
Erik Swiatek, 21 53 17 76


Opdateret af Køge Kommune 23.06.20