Folk flokkes om bibliotekernes digitale reoler

Køge Bibliotekerne flytter med succes ressourcerne over til de digitale tjenester - og det kan give nye brugere

20.03.20
Mange af os er hjemme i disse dage - og en stor del savner med garanti at kunne komme en tur på biblioteket og blive både underholdt, inspireret og sågar klogere. Og det lader sig faktisk fint gøre, selv om døren til de fysiske biblioteker er lukket. 


Den digitale udlånstjeneste for e- og lydbøger, eReolen har gennem den seneste uge oplevet en stigning på 50 pct. i antallet af udlån. Også bibliotekernes digitale filmtilbud, 
Filmstriben, har ligeledes oplevet større efterspørgsel, fortæller René Høtbjerg Øhlenschlæger, som er biblioteksfaglig leder i Køge Kommune:


”Vi forsøger at justere vores tilbud, og derfor har bibliotekerne øget loftet for lån via eReolen og Filmstriben fra 4 til 6 digitale lån pr. måned pr. låner. Samtidig har vi øget bemandingen i vores bidrag til den landsdækkende tjeneste biblioteksvagten.dk, hvor man kan maile eller ringe til en bibliotekar og få vejledning,” siger han.


Mens mange gymnasieelever i øjeblikket skriver på større opgaver, er der også efterspørgsel på både underholdning til børnene og inspiration og oplysning til de voksne. Og det hele handler ikke om corona:


”Emner som ensomhed, fake news og forskellige politiske tiltag får en forstærket aktualitet i de her tider. Vi forsøger at guide vores brugere i retning af det, de har brug for, mens vi også gerne vil inspirere eksempelvis til andre kulturelle tilbud inden for vores felt” siger René Høtbjerg Øhlenschlæger


Køge Bibliotekerne bruger f.eks. deres Instagram og facebook-sider til at gøre opmærksom på digitale begivenheder i litteraturens verden, muligheden for musikkoncerter, som man kan se derhjemme og meget andet. Men vi vil faktisk også gerne opfordre folk til at dele deres gode læseoplevelser med hinanden:


”Det er det fedeste, hvis vi kan inspirere hinanden som privatpersoner, og der skal vi i den her tid selvfølgelig være med til at bygge bro. Så tag endelig opslag med #køgelæser, hvis du deler læseoplever på dine sociale medier,” siger René Høtbjerg Øhlenschlæger og tilføjer:


”Vi både håber og tror, at vi når nogle nye brugere i øjeblikket. Og vi håber, at vi også vil se dem på vores biblioteker, når corona er drevet forbi.”


Guide til digitale litteratur-tjenester

Oversigt over KøgeBibliotekernes digitale materialer
Ebøger og digitale lydbøger
Film

Koncerter hjemmefra

RP Digital er et slaraffenland til både fornøjelse og faglige magasiner
Opdateret af Køge Kommune 20.03.20