Nyt fra Byrådets møde den 28. januar 2020

Med blandt andet disse overskrifter: ” Omfartsvej øst om Borup kommer ét skridt nærmere”, ” Samarbejde og tæt og tidlig indsats er grundpiller i ny beskæftigelsesplan” og ” Byrådet afsætter 3 millioner kroner til trafiksikkerhed”

28.01.20
Omfartsvej øst om Borup kommer ét skridt nærmere

En forbindelse mellem Møllevej og Ørningevej i Borup bliver nu en realitet – det står klart efter Køge Byråd tirsdag sagde ja til en anlægsbevilling på 15,4 millioner kroner til en vej, der skal føre en stor del af trafikken øst om Borup by i stedet for igennem.
I første omgang anlægges en adgangsvej fra rundkørslen ved Møllevej til de to bygningsmodnede områder Møllebankerne II og III, som står færdig i løbet af 2020, og i 2021 forlænges vejen så helt til Ørningevej.

- Der er ingen tvivl om, at vi skal have ført en del af den trafik, der lige nu kører igennem Borup, uden om byen. Det gælder både den tunge trafik, men også meget af den gennemkørende biltrafik. Det er både nemmere for bilisterne, sundere for Borups borgere og mere sikkert for alle, siger borgmester Marie Stærke.


Samarbejde og tæt og tidlig indsats er grundpiller i ny beskæftigelsesplan

Køge Byråd vedtog tirsdag en beskæftigelsesplan, der skal sætte en rettesnor for beskæftigelsesindsatsen i det kommende år. Planen tager udgangspunkt i tre lokalpolitiske mål, samt tre mål som er udstukket af beskæftigelsesministeren.
I Køge Kommune og i resten af Danmark har vi i de seneste år nydt godt af en meget høj beskæftigelse. Men det betyder også, at mange af dem, der endnu står udenfor arbejdsmarkedet, er dem, der har sværest ved at komme i arbejde.

Dem skal vi hjælpe ud på arbejdsmarkedet, blandt andet ved at sikre en tæt og tidlig indsats.

- Planens mål er at understøtte de borgere, der har brug for det, så vi bedst muligt kan hjælpe dem med at få kontakt til arbejdsmarkedet eller komme i uddannelse, siger borgmester Marie Stærke.

Planen lægger også op til et større samarbejde med virksomhederne om at give ledige en chance for at vise, hvad de kan – i praktik eller i en rigtig ansættelse. Beskæftigelsesplanen er derudover et godt udgangspunkt for det gode samarbejde med virksomhederne om et velfungerende arbejdsmarked.

Byrådet afsætter 3 millioner kroner til trafiksikkerhed
På baggrund af ulykkesantallet i Køge Kommune i 2018 har Byrådet besluttet at sætte 3 millioner kroner af til trafiksikkerhedsprojekter i 2019 og 2020. 
- Trafiksikkerhed er et emne, som vi tager meget alvorligt i byrådet. Køge Kommune er i konstant udvikling, og derfor skal vi hele tiden være opmærksomme på, at der kan blive brug for at øge sikkerheden på nogle strækninger i kommunen, siger borgmester Marie Stærke.
Pengene omplaceres fra Trafikstøjsprojektet på Ringvejen. Det efterlader 5 millioner kroner til fremtidige støjsikringsprojekter.


Byggeriet af Ny Føllehavegård skydes i gang i Køge Nord
Både placeringen og antallet af værelser på det nye bosted Ny Føllehavegård blev godkendt af Køge Byråd tirsdag aften. Ny Føllehavegård kommer til at bestå af 10 boliger på hver 75 kvadratmeter, der opføres i tilknytning til Køge Nord Plejecenter på Fuglebæk Allé. Boligerne henvender sig til personer med svær udviklingshæmning og komplekse støttebehov. Desuden opføres godt 100 kvadratmeters service- og fællesareal.
- Beboerne og personalet på Føllehavegård kan nu se frem til at rykke ind i tidssvarende og moderne byggeri, som er bygget til at imødekomme beboernes behov, siger borgmester Marie Stærke.
Byrådet besluttede i 2019 at afsætte 26,4 millioner kroner på budget 2020-2023 til at opføre en erstatning for botilbuddet Føllehavegård, fordi bygningen ikke længere er tidssvarende.
Byggeriet forventes at gå i gang i slutningen af i år og stå klar til brug sidst i 2021.

Pressekontakt:

Borgmester Marie Stærke, telefon 24 90 20 00

Opdateret af Køge Kommune 28.01.20