Spot en cigaret i Køge

I Køge midtby kan man nu smide sine skodder i store cigaretlignende askebægre. Askebægrene er Køge Kommunes nyeste tiltag i kampen mod skod-forurening i bybilledet

02.04.19
ETK sætter et af de nye askebægre op på Kulturtorvet

Den opmærksomme køgegenser vil allerede have spottet de lidt anderledes askebægre, der er blevet sat op på tre lokationer i midtbyen. 

Som en prøveordning har Køge Kommune valgt at opsætte askebægre, der har udseende som store cigaretter. Forhåbningen er, at de store askebægre vil betyde, at der kommer færre skodder på veje og pladser i midtbyen.  

Tidligt en torsdag morgen kunne borgere i Køge derfor se de dygtige medarbejdere fra ETK sætte askebægre op på henholdsvis Kulturtorvet, Torvet og ved busstationen ved Ivar Huitfeldtsgade. 

Et rigtigt skod-problem

En kortlægning af henkastet affald viste i 2018, at borgerne i Køge generelt er glade for renholdelsen af byen. Hele 82 procent gav udtryk for, at de var tilfredse med ETK’s arbejde for at holde byen ren. 

På trods af den gode renholdelse i kommunen er skodder dog stadigvæk et stort problem i Køge. Derfor er prøveordningen med de nye askebægre et kærkomment tiltag. 

Formand for Teknik og Ejendomsudvalget, Erik Swiatek, er positivt stemt overfor de nye askebægre: 

- I Køge Kommune arbejder vi hårdt for at gøre Køge til en ren og smuk oplevelse for borgerne. Vi håber, at de nye askebægre vil skabe opmærksomhed på problemet og få folk til at smide deres skodder heri. Hellere tre store cigaretaskebægre i bybilledet end tusindvis af små skodder på gaderne.

Køge skal være en ren fornøjelse

De nye askebægre er en del af projektet ’Køge – en ren fornøjelse’, der startede op i 2014. Siden da har projektet arbejdet med at renholde og forskønne Køge gennem diverse tiltag. 

En stor del af projektet er blandt andet de små grønne lommeaskebægre, der uddeles gratis, og kan afhentes hos blandt andet Teaterbygningen, Køge Miniby og hos de grønne folk fra Byvenner.   

Derudover er projektet med til at forskønne Køge Kommune ved at plante blomsterløg rundt omkring i kommunen og ved at deltage i forskellige events. 

 

Læs mere om Køge-en ren fornøjelse

Kontakt ETK
Opdateret af Lina Ventzel Pedersen 02.04.19