Få det bedste ud af koege.dk med den nyeste version af Firefox, Google Chrome, Internet Explorer eller Safari.

Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside.

Læs om vores cookiepolitik

Ja tak til cookies eller Nej tak til cookies

SetOnClick('allowCookiesBtn', 'cookieDisclaimerOuter', 'cookieDisclaimer.AllowCookies', 'Allowed', 30, '', true);

Det bliver koldt i weekenden

15.01.16

Saltladen hos ETK


Det bliver koldt i kommunen i weekenden.

I nat er der foretaget saltning i hele kommunen. ETK kørte fra kl. 03.00 og er stadig ude på vejene. Siden tirsdag er der brugt 200 tons salt. Det kan ses i saltladen! Nye forsyninger er på vej. 

Prognosen for weekenden melder om kuldegrader ned til minus 10º. Udfordringen ved så lave kuldegrader er, at saltets virkning aftager når temperaturen kommer under minus 7-8 grader. Normalt betyder kulden også, at luftfugtigheden bliver lav og dermed tørre veje, men på grund af alt det vand, vi tidligere har fået, kan den mættede overflade ”skyde” væde op og dette giver glatte veje.

ETK overvåger hele tiden situationen og rykker ud for at afhjælpe. Med de kuldegrader, der forventes er det bedste råd at holde øje med vejrudsigten, lytte til radioen og køre forsigtigt, – efter forholdene og pas på smeltevand.

ETK’s døgnvagt overvåger nøje vejenes tilstand. Det er ikke kun via informationer, som kommer via vores målestationer og Vejdirektoratet, at der tages stilling til, hvornår der skal kaldes ud til saltning. Vagten kører også ud – for ved selvsyn – at vurdere hvordan der skal sættes ind.